Сенсеи Дамјан Цингарски – за аикидото и за претстојниот семинар во Скопје

Сенсеи Дамјан Цингарски е роден во Скопје, дипломиран архитект на Архитектонскиот факултет во Скопје. Со аикидо почнува да се занимава во 2000 година,...

Continue reading

Сенсеи Владимир Јовановски: „… полесно ми беше да останам на патот, отколку да се откажам. Борците се борат.“

На преглед во Зен ординација ни дојде човекот чие оргомно познавање на зен будистичкото учење го има крунисано со својата магистерска теза под наслов:...

Continue reading