„Оној кој владее со другите е моќен, но оној кој владее со себеси е семоќен“
- Лао Це

Најнови вести

Крвта и енергијата Чи

Едно од најчесто поставуваните прашања од страна на практикантите на Таи Чи Чуан е како виталната животна енергија именувана како Чи циркулира низ чов...

Continue reading

Јин и јанг – жена и маж

Во универзалниот приказ на космичката енергетска спротивставена двојност, позната како јин и јанг, најдобро може да се разбере динамиката на машката и...

Continue reading

И Чинг Карти

Одбери ја твојата и Чинг карта на денот

Не пропуштајте

IMG_1406 small

Крвта и енергијата Чи

Едно од најчесто поставуваните прашања од страна на практикантите на Таи Чи Чуан е како виталната животна енергија именувана како Чи циркулира низ чов...
pexels-jben-beach-art-4747132 small

Јин и јанг – жена и маж

Во универзалниот приказ на космичката енергетска спротивставена двојност, позната како јин и јанг, најдобро може да се разбере динамиката на машката и...
pexels-ed-duvico-6408698 small

Јас ќе знам…

Во еден будистички манастир, живеел еден стар учител, кај кого доаѓале многу ученици, кои сакале да го изучуваат будистичкото учење. Еден ден, учит...
logo-pogolemo

Здраво! Пријавете се и бидете во тек со новостите на Зен Ординација!

Последни вести

Крвта и енергијата Чи

Едно од најчесто поставуваните прашања од страна на практикантите на Таи Чи Чуан е како виталната животна енергија именувана како Чи циркулира низ чов...

Јин и јанг – жена и маж

Во универзалниот приказ на космичката енергетска спротивставена двојност, позната како јин и јанг, најдобро може да се разбере динамиката на машката и...

Јас ќе знам…

Во еден будистички манастир, живеел еден стар учител, кај кого доаѓале многу ученици, кои сакале да го изучуваат будистичкото учење. Еден ден, учит...

Најчитани

Крвта и енергијата Чи

Едно од најчесто поставуваните прашања од страна на практикантите на Таи Чи Чуан е како виталната животна енергија именувана како Чи циркулира низ чов...

Continue reading

Јин и јанг – жена и маж

Во универзалниот приказ на космичката енергетска спротивставена двојност, позната како јин и јанг, најдобро може да се разбере динамиката на машката и...

Continue reading

Јас ќе знам…

Во еден будистички манастир, живеел еден стар учител, кај кого доаѓале многу ученици, кои сакале да го изучуваат будистичкото учење. Еден ден, учит...

Continue reading

Facebook Instagram
Start typing to see posts you are looking for.