Учењето за петте елементи – основа на традиционалната кинеска медицина

Теоријата на петте елементи (Ву Чинг) ни помага подобро да ги разбереме промените во природата и како тие промени влијаат врз нашиот организам, врз на...

Сенсеи Дамјан Цингарски – за аикидото и за претстојниот семинар во Скопје

Сенсеи Дамјан Цингарски е роден во Скопје, дипломиран архитект на Архитектонскиот факултет во Скопје. Со аикидо почнува да се занимава во 2000 година,...

Ѓенѓи Самарџија: За единството на духот и телото – мајсторството на присутноста

Непроценливото чувство дека во моментот го правите токму она што ви е потребно, во соодветната мера... За жал, за повеќето луѓе, ова чувство да се бид...