Зен приказна

Бркање два зајака

Еден ученик по боречки вештини му пристапил на својот учител со прашање. „Би сакал да го унапредам своето знаење за боречките вештини, да учам кај друг учител со цел да научам друг стил. Што мислите за оваа идеја?“

„Ловецот што лови два зајака“, одговорил мајсторот, „не успева да фати ниеден.“

 

 

избор на приказна: Томе Сиљаноски

фотографија: Sarbajit Sen: https://www.pexels.com/photo/man-wearing-orange-and-white-long-sleeved-shirt-3524537/

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *