Зен приказна

Да му пресудиме на учениот

„Секој оној кој од мене ја научил вештината на гаѓање со стрела, подоцна ја насочил стрелата кон мене.“
– суфиска поговорка

„Тагата е наш најдобар учител. Човек може подалеку да види преку својата солза, отколку преку телескоп.“
– Брус Ли

„Секоја победа е пирова. Секој губиток е добитен.“
– Дана Сиљан

 

 

фотографија: Калин Бибан

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *