„Оној кој владее со другите е моќен, но оној кој владее со себеси е семоќен“
- Лао Це

Најнови вести

Да му пресудиме на учениот

„Секој оној кој од мене ја научил вештината на гаѓање со стрела, подоцна ја насочил стрелата кон мене.“ - суфиска поговорка „Тагата е наш најдобар у...

Continue reading

Учителот и смртта

Царот го прашал просветлениот учител - "Што се случува со просветлените после смртта? „Од каде да знам?ˮ - одговорил учителот. „Бидејќи си учител, п...

Continue reading

И Чинг Карти

Одбери ја твојата и Чинг карта на денот

Не пропуштајте

Да му пресудиме на учениот

„Секој оној кој од мене ја научил вештината на гаѓање со стрела, подоцна ја насочил стрелата кон мене.“ - суфиска поговорка „Тагата е наш најдобар у...

Учителот и смртта

Царот го прашал просветлениот учител - "Што се случува со просветлените после смртта? „Од каде да знам?ˮ - одговорил учителот. „Бидејќи си учител, п...

Приказна за Црниот и Белиот Змеј

Покрај едно мирно село во Кина си живееле два змеја – Бел и Црн. Белиот Змеј живеел во долината покрај селото, а Црниот Змеј покрај Црната река. Црнио...

2024 – Година на Дрвениот Змеј

Годината на Дрвениот Змеј започнува на 10ти Февруари, а завршува на 25ти Јануари наредната година. Змејот е петтиот по ред знак во зодијакот на кинес...

Здраво! Пријавете се и бидете во тек со новостите на Зен Ординација!

Последни вести

Да му пресудиме на учениот

„Секој оној кој од мене ја научил вештината на гаѓање со стрела, подоцна ја насочил стрелата кон мене.“ - суфиска поговорка „Тагата е наш најдобар у...

Учителот и смртта

Царот го прашал просветлениот учител - "Што се случува со просветлените после смртта? „Од каде да знам?ˮ - одговорил учителот. „Бидејќи си учител, п...

Приказна за Црниот и Белиот Змеј

Покрај едно мирно село во Кина си живееле два змеја – Бел и Црн. Белиот Змеј живеел во долината покрај селото, а Црниот Змеј покрај Црната река. Црнио...

2024 – Година на Дрвениот Змеј

Годината на Дрвениот Змеј започнува на 10ти Февруари, а завршува на 25ти Јануари наредната година. Змејот е петтиот по ред знак во зодијакот на кинес...

Зима – заштитете ги бубрезите

Со водата како елемент владее Јин. Таа е елементарна енергија и се поврзува со зимата како годишно време, бидејќи зимата асоцира на мир и на одмор, од...

Најчитани

Да му пресудиме на учениот

„Секој оној кој од мене ја научил вештината на гаѓање со стрела, подоцна ја насочил стрелата кон мене.“ - суфиска поговорка „Тагата е наш најдобар у...

Continue reading

Учителот и смртта

Царот го прашал просветлениот учител - "Што се случува со просветлените после смртта? „Од каде да знам?ˮ - одговорил учителот. „Бидејќи си учител, п...

Continue reading

2024 – Година на Дрвениот Змеј

Годината на Дрвениот Змеј започнува на 10ти Февруари, а завршува на 25ти Јануари наредната година. Змејот е петтиот по ред знак во зодијакот на кинес...

Continue reading

Facebook Instagram
Start typing to see posts you are looking for.